IX. Győrkőc Fesztivál a Széchenyi Téren

IX. Győrkőc Fesztivál a Széchenyi Téren

Vasárnap estig a gyerekeké volt a város. A nagy melegben a vizes játékok a legkedveltebbek. Az egész országban elterjedt a hír: gyerekünnep van Győrben. Már a pénteki megnyitón is remekül érezték magukat az apróságok a 9. Győrkőcfesztiválon, nem is ültek egy helyben a koncerteken, táncoltak és együtt énekeltek a fellépőkkel.

VIDEÓ is van. Nézzétek csak! KATT IDE! A videóban a 00:25 másodperctől láthatok Bennünket is a trükkös bringákkal.

Szombaton a vizes játékok taroltak, nagy, felfújhatós medencékben még vízibiciklizni is lehetett a Széchenyi téren. De az árnyékos Radó-sziget is nagyon népszerű volt a gyerekek és szüleik körében. A leghosszabb sor viszont az óriáskeréknél állt. Bizonyára megérte várni, mert a gyerekek nagy mosollyal szálltak le a különleges játékról. A Rába kettős híd lábához kitették a korábbi éveken összejött mosolygós képeket, hiszen idén már kilencedik alkalommal ez a belépőjegy a gyerekek számára, akik nagyon örültek, amikor megtalálták saját maguk régebbi fotóját. A papírsárkány, ami az idei fesztivál logója nem csak a győri gyerekeket, de szinte az egész országból röpített vidámságra vágyó családokat a városba – többek között Budapestről, Úri községből, sőt, Debrecenből érkeztek látogatók a gyerekek hétvégéjére.

Nem kis tömeg jelezte a gyerekeknek a legfurább járgányokat a trükkös bringákat. Sokak örömére ott tekerhettek a legnagyobbat a vendégek! Trükkös bringáink szép számban képviseltették magukat. Kint volt a Széchenyi térről nyíló Király utcában a legnagyobb bringánk a GIGABIKE, de mellett számos egyedi trükkös bicikli szórakoztatta a jelenlévőket. Itt volt a Megabike, a minibringa, a trükkös tricikli, a velocipédek, a mérföldes bringa, a balansz bringa, a hullámzó bringa, a trükkös hatos és a trükkös tandem is.